Vestigingen REMONDIS Aqua

Met één klik op de knop vindt u wat u zoekt. Bekijk onze vestigingen en het betreffende aanbod alsook de bijbehorende contactgegevens.

Vestigingen REMONDIS Aqua


Vestigingen REMONDIS

Ontdek de wereld van REMONDIS met circa 800 vestigingen en coöperaties in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

Vestigingen REMONDIS wereldwijd

Fosforrecycling is de toekomst. En die start nu al bij ons

Modern waterbeheer betekent duurzaam te werk gaan en dus verantwoordelijk omgaan met onze grondstoffen – zoals fosfor. Wij bij REMONDIS Aqua ondersteunen dat met alles wat we in huis hebben. En op vlak van fosforrecycling is dat nogal wat. Met TetraPhos® hebben we niet alleen ‘s werelds eerste gepatenteerde terugwinningsmethode ontwikkeld, maar zijn we ook de eersten die deze technologie met succes op grote schaal toepassen. Gemeentelijke zuiveringsinstallaties worden zo getransformeerd tot ware grondstofbronnen.


De TetraPhos®-methode past als een puzzelstukje in de nutriëntenkringloop. Zo wordt voor het eerst de fosforkringloop volledig en duurzaam gesloten

Als er geen methode voor fosforrecycling bestaat, dan moet je die uitvinden

Fosfor is een levensnoodzakelijk element op onze planeet. Zonder deze grondstof, die slechts beperkt in de natuur voorkomt en bijna nergens in Europa te vinden is, kan niets groeien of bestaan. Het is dus absoluut van levensbelang dat we fosfor waar mogelijk terugwinnen. Ook en vooral in gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties. Er zijn immers maar weinig materiaalstromen die rijker zijn aan kostbare fosfor dan zuiveringsslib. Des te blijer zijn wij dan ook dat we met TetraPhos® een methode kunnen aanbieden, die fosforrecycling technologisch mogelijk maakt.

Voordelen van fosforrecycling voor gemeenten

Economische meerwaarde

Dankzij fosforrecycling dalen onder optimale omstandigheden de kosten die ontstaan bij het verwijderen van zuiveringsslib.

Technische ondersteuning

Van de verbranding van zuiveringsslib tot fosforrecycling op maat met de TetraPhos®-methode – wij delen graag onze knowhow met u.

Bijdrage aan klimaatbescherming

De fosfor die we uit zuiveringsslib terugwinnen, helpt niet alleen natuurlijke hulpbronnen te beschermen, maar heeft ook een 60 procent beter CO2-balans dan de primaire grondstof.

Hoogste kwaliteit

Schadelijke stoffen worden volledig uit het zuiveringsslib gefilterd, met uiterst zuiver fosforzuur als resultaat.

Toekomstige rechtszekerheid

Het verplichten van fosforrecycling staat nu al op de politieke agenda van enkele landen. Vroeg of laat zal ook de Europese Unie hierin meegaan. U kunt er nu al van op aan dat u zich met ons aan uw zijde geen zorgen hoeft te maken.

Extra gerecyclede grondstoffen

Naast fosforzuur worden tijdens het recyclingproces ook andere waardevolle grondstoffen teruggewonnen, zoals ijzer- en aluminiumzouten, gips en mineralen.


Infovideo TetraPhos® (Engelse versie)

Innovatieve methode – innovatieve presentatie: ontdek nu alle details over de TetraPhos®-methode met een augmented reality-app. Op de Engelstalige versie van onze website phosphor-app.de/en/

Krachtig resultaat – voor gemeenten en de bescherming van hulpbronnen

Fosfor wordt teruggewonnen via een nat-chemisch proces, waarvan op het eind de grondstof vloeibaar gebonden als fosforzuur overblijft. Dit wordt verdeeld onder de merknaam REPACID® en wordt gebruikt in de meest uiteenlopende bereiken. Naast fosfor worden ook gips voor de bouwmaterialenindustrie en ijzer- en aluminiumzouten teruggewonnen, die in afvalwaterzuiveringsinstallaties worden gebruikt voor de neerslag van fosfaat. Zo worden met behulp van de fosforrecyclinginstallatie meteen meerdere materiaalkringlopen gesloten.

Zo gaat fosforrecycling in zijn werk

Internationaal voorbeeld voor fosforrecycling

Het TetraPhos®-proces wordt in Duitsland al op grote schaal toegepast in de succesvolle publiek-private samenwerking tussen de stad Hamburg en REMONDIS. De TetraPhos®-installatie van Hamburger Phosphorrecycling mbH is wereldwijd de eerste full-scale installatie voor fosforrecycling die als voorbeeld kan dienen. Door toepassing van dit proces wordt gewaarborgd dat fosfor ecologisch, efficiënt en rendabel kan worden teruggewonnen uit het afvalwater van de inwoners van Hamburg. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de terugwinning van hulpbronnen en de milieubescherming.

Word nu zelf een pionier op het gebied van fosforrecycling. Met REMONDIS Aqua en de gepatenteerde TetraPhos®-methode. Neem nu contact met ons op

REMONDIS Aqua bv