Vestigingen REMONDIS Aqua

Met één klik op de knop vindt u wat u zoekt. Bekijk onze vestigingen en het betreffende aanbod alsook de bijbehorende contactgegevens.

Vestigingen REMONDIS Aqua


Vestigingen REMONDIS

Ontdek de wereld van REMONDIS met circa 800 vestigingen en coöperaties in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

Vestigingen REMONDIS wereldwijd

Lamb Weston / Meijer, Kruiningen

Een knol gaat de wereld rond.

Toen Francis Drake, zeevaarder en ontdekkingsreiziger, meer dan 400 jaar geleden op een van zijn reizen de aardappel uit Zuid-Amerika naar Europa meebracht, kon niemand vermoeden wat dat zou teweegbrengen. Tegenwoordig is de aardappel een van ‘s werelds belangrijkste voedingsmiddelen, die in de meest uiteenlopende variaties met smaak wordt gegeten.

En wij maken deel uit van het succesverhaal

Het bedrijf Lamb Weston / Meijer, gevestigd in Kruiningen, is speelt een belangrijke rol bij de verspreiding van de aardappel. Het bedrijf exporteert aardappelproducten naar meer dan 100 landen. In tegenstelling tot de tijd waarin Francis Drake leefde, gaat het daarbij tegenwoordig om veel meer dan enkel en alleen logistiek. Lamb Weston verwerkt de knollen in zijn fabrieken tot verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit: van diepvriespatat tot gedroogde aardappelvlokken voor de levensmiddelenindustrie. Daar zijn weer grote hoeveelheden water voor nodig. En dat is waar wij in beeld komen.

Met de modernste technologie voor optimale afvalwaterzuivering. De fabriek van Lamb Weston / Meijer in Broekhuizenvorst laat zien hoe het werkt

Nieuwe vestiging – hoge kwaliteitsnormen

In 2017 nam Lamb Weston in Broekhuizenvorst bij Venlo een bestaand bedrijf over dat vervolgens aan het netwerk van productievestigingen werd toegevoegd. Tegelijkertijd werd de overgenomen vestiging efficiënter en duurzamer gemaakt. Daarbij ging er veel aandacht naar de zuivering van het afvalwater. De planning en de modernisering hiervoor werd overgelaten aan REMONDIS Aqua. De doelstelling toen was om de zuivering efficiënter te laten verlopen en het afvalwater ter plaatse in de fabriek zo te zuiveren dat het zonder problemen rechtstreeks in de Maas kon worden geloosd. Wij hebben ons dus aan de tekentafel gezet en samen met de klant een efficiënt en vooral allesomvattend concept ontwikkeld.

Meer dan enkel afvalwaterzuivering

Het resultaat van onze inbreng, zowel advies als ontwikkeling, is een afvalwaterzuiveringsinstallatie bestaande uit meerdere stappen, die qua efficiëntie en duurzaamheid ongeëvenaard is. Het zuiveringsproces bestaat uit meerdere stappen. Het proces start met een mechanische zuivering. Daarna volgen meerdere stappen met anaerobe en aerobe zuiveringsfases met denitrificatie en een ultramoderne MBR-technologie (membrane bioreactor). Dat leidt niet alleen tot optimaal gezuiverd afvalwater, maar levert daarnaast ook nog eens een grote bijdrage aan de bescherming van het milieu. Het biogas dat tijdens het afvalwaterzuiveringsproces vrijkomt, wordt direct ter plaatse gebruikt in de fabriek. Een CO2-neutrale operatie in feite. Ook het zuiveringsslib dat tijdens de zuivering van het afvalwater ontstaat, wordt optimaal en duurzaam gerecycled. Uiteraard door REMONDIS Aqua. Uiteindelijk is het voor iedereen een win-winsituatie. Voor het bedrijf omdat het zuiveringsproces rendabeler en efficiënter verloopt, voor het milieu en het klimaat omdat er grondstoffen worden bespaard.

REMONDIS Aqua bv