Vestigingen REMONDIS Aqua

Met één klik op de knop vindt u wat u zoekt. Bekijk onze vestigingen en het betreffende aanbod alsook de bijbehorende contactgegevens.

Vestigingen REMONDIS Aqua


Vestigingen REMONDIS

Ontdek de wereld van REMONDIS met circa 800 vestigingen en coöperaties in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

Vestigingen REMONDIS wereldwijd

Shin-Etsu Chemical Co. Ltd., Rotterdam

In Rotterdam speelt er zich wel wat af

Toen eind jaren ‘80 de cd zijn intrede maakte als muziekmedium, was er niemand die geloofde dat de vinylplaat ooit nog een comeback zou maken. Toch begon ongeveer tien jaar geleden de revival van de zwarte, soms kleurrijke platen van polyvinylchloride – kortweg pvc.

Vestiging in het Botlek Business Park

Al even lang, sinds 2009, zuivert REMONDIS Aqua bv het afvalwater van een van de grootste productievestigingen voor polyvinylchloride. In het Botlek Business Park op het terrein van de grootste zeehaven in Rotterdam produceert ‘s werelds grootste pvc-producent Shin-Etsu Chemical Co. Ltd. de grondstof voor de productie van pvc, het zogenaamde vinylchloridemonomeer (VCM). Daarvan wordt pvc gemaakt dat door andere fabrikanten weer wordt gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld buisleidingen, kozijnen, kabelmantels en vloerbedekking. Of vinylplaten.

Al meer dan tien jaar staat REMONDIS Aqua bv in voor de zuivering van het industriële afvalwater van de vestiging in Rotterdam. In 2020 werd het contract verlengd

Het gemeenschappelijke doel: optimale recycling

Om de enorme hoeveelheden industrieel afvalwater uit de productie van kunststoffen ook in de toekomst te kunnen zuiveren, hebben Shin-Etsu en REMONDIS Aqua bv hun samenwerking verlengd. Als exploitant van de installatie en specialist in water en afvalwater hebben we een uitgebreid takenpakket in Rotterdam. Zo helpt REMONDIS Aqua bv om grondstoffen voor de industrie op een milieuvriendelijke manier te produceren. En in hun streven naar een schoon milieu hebben REMONDIS Aqua en Shin-Etsu nog iets anders gemeenschappelijk: beide bedrijven zetten in op recycling. Bij REMONDIS draaien de meeste processen rond zinvol hergebruik, bij Shin-Etsu wordt wereldwijd zo’n 771.000 ton gerecycled pvc gebruikt dat op die manier opnieuw in de kringloop terechtkomt.

De uitdagingen van de toekomst

De zuivering van het afvalwater in het Rotterdamse Botlek Business Park verloopt tegenwoordig via twee fasen, een chemisch-fysische neerslagfase en een biologische zuiveringsfase, vanwege de complexe samenstelling van het afvalwater uit de productie van chlooralkaliproducten of vinylchloride. REMONDIS Aqua heeft de installatie in 2021 in vijf stappen gemoderniseerd, uitgebreid en aangepast aan de strengere regelgeving. Dat alles uitvoeren in een actief bedrijf uit de chemische sector met de bijbehorende uitdagingen en vereisten, is een heel ambitieus plan.

REMONDIS Aqua bv